3 tips om je eerste huis in Antwerpen te vinden

huis in Antwerpen

Een woning kopen of huren, via bijvoorbeeld HeylenVastgoed.be, doe je niet iedere dag. Zo zul je veel voorbereidend werk hebben en je wilt het natuurlijk gelijk op een goede manier doen. En dit gevoel zal nog sterker zijn als je net je eerste woning koopt. Niet iedereen gaat namelijk na een eerste koop van een woning een tweede woning kopen. Een aantal handige tips als je besluit voor het eerst een huis te vinden in de Belgische stad Antwerpen.

Tip 1. Weet je budget

Heb je je droomhuis in Antwerpen gevonden en weet je precies wat je wilt? Heb je ook rekening gehouden met wat je al in bezit hebt? Is dit niet het geval, dan is het verstandig om een budget op te stellen, want daar begint het allemaal mee. Wil je geld gaan lenen dan kun je een geschikt woonkrediet bepalen en natuurlijk met je budget de vastgoedmarkt op. Ben je niet goed in sparen, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om geld bij elkaar te krijgen. Maar handige tip is dat je je budget weet en in welke richting je precies je woning in Antwerpen kunt zoeken.

Tip 2. Op zoek naar de juiste woningen

Ben je van plan een huis in Antwerpen te huren of te kopen, dan is het van belang dat je weet waar je precies naar toe wilt. Heel veel huizenjagers bezoeken niet doordachte woningen en beseffen pas later dat de betreffende woningen helemaal niet bij hun budget passen. Belangrijk is daarom je wensen en eisen op te stellen en dit te toetsen aan de hand van je budget.

Tip 3. Het vergelijken van banken

Of de hypotheekrente hoog of laag staat, informeer je altijd bij meerdere hypotheekverstrekkers of banken. Nadat je hebt laten bepalen hoeveel geld je precies kunt lenen moet je vervolgens naar de hypotheekverstrekkers luisteren en wat voor jou financieel het meest ideale is. Het is aan te raden om alle mogelijkheden kritisch te bekijken en niet meteen een hypotheek aan te vragen met de laagste rente. Het kan namelijk zo zijn dat je naast de hypotheek ook nog allerlei andere producten erbij moet nemen. Dan kan je denken aan een brandverzekering of een schuldsaldoverzekering. Maar denk ook aan het afsluiten van pensioensparen of een zichtrekening. Luister naar dit soort voorwaarden en wat voor tarieven er zijn.