Alfen laadpaal kopen? Handige tips en trucs

Het merk Alfen is een bekend merk en met een Alfen laadpaal koop je een kwaliteitsproduct waarmee je jouw elektrische auto eenvoudig kunt opladen. De fabrikant specialiseert zich in het fabriceren van gebruiksvriendelijke en kwalitatief goede laadpalen voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Het bedrijf is opgericht en gevestigd in Nederland en zij hebben al decennia lang ervaring met het produceren en onderhouden van hoog- en laagspanning apparaten. Het assortiment bestaat uit meerdere modellen en in onze blog geven wij handige tips en trucs als je een laadpaal van het merk wilt kopen.

De Alfen EVE Single S-line

We lichten Alfen laadpaal EVE Single S-line uit en het is een compacte laadpaal die je zowel op de muur als op een bijbehorende paal kunt bevestigen. De paal is afzonderlijk te verkrijgen en optioneel. Het is wel handig om een laadpaal aan te schaffen als je geen carport of garage hebt. De Alfen EVE Single S-line lader is één van de goedkoopste modellen van het bekende merk, maar dat doet zeker geen afbreuk aan de kwaliteit. Het verschil zit voornamelijk in de functionaliteiten. Die zijn bij dit model en in vergelijking met duurdere varianten iets beperkter.

Alfen laadpaal; Plug & Play charging!

Een groot voordeel van de EVE Single S-line is dat dit een Plug & Play charger is. Met andere woorden; je steekt de stekker van de auto in de lader en de rest gaat vanzelf. De lader begint direct met laden en door de load balance technologie wordt alleen de beschikbare stroom gebruikt om de accu weer op te laden. Dat heeft als groot voordeel dat je niet bang hoeft te zijn voor overbelasting van het netwerk en dat de hoofdzekering eruit vliegt.

Beveiliging van de Alfen laadpaal

Het beveiligen van de Alfen laadpaal is eenvoudig, want je wilt natuurlijk voorkomen dat iedereen gebruik kan maken van de lader. De lader is daarom uitgerust met RFID en kan dus alleen gebruikt worden als je een pasje hebt. Hier heb je wel aan abonnement voor nodig. Een voordeel is dat de facturatie voor het abonnement en het stroomverbruik maandelijks plaatsvindt en jou dus meer controle geeft over de kosten van de elektrische auto. Dit abonnement kun je bij Alfen zelf afsluiten of uiteraard via één van haar officiële partners.

Zelf installeren is een fluitje van een cent

De Alfen laadpaal EVE Single S-line wordt compleet geleverd als een doe-het-zelf kit en je kunt de laadpaal dan ook vrij eenvoudig zelf plaatsen en monteren. Als je tenminste genoeg verstand van zaken hebt. Toch is het advies om een monteur in te schakelen en de installatie erbij aan te schaffen. Dan weet je zeker dat de laadpaal correct wordt geïnstalleerd, maar dat er ook geen problemen ontstaan. Daarnaast heb je ook garantie en ontvang je hulp wanneer er bijvoorbeeld een storing is. Zelf een laadpaal installeren komt dus wel met wat gedoe. Wanneer je de laadpaal zelf installeert moet je eventuele problemen of storingen ook zelf oplossen. Uiteraard kun je dan alsnog een professional inschakelen, maar dan ben je vaak een hoop geld kwijt. Dat wil je natuurlijk voorkomen.