Een schroef kopen? Hier zal je rekening mee willen houden!

Op het moment dat je bepaalde karweien moet uitvoeren zal je al snel kunnen vaststellen dat je daarvoor behoeften zal hebben aan één of vaak zelfs meerdere schroeven. Een schroef kopen lijkt in de praktijk in eerste instantie altijd op dezelfde manier te gebeuren. Het is namelijk zo dat alle schroeven toch wel min of meer hetzelfde zijn? Ja en neen. Natuurlijk zijn schroeven altijd schroeven, maar toch kunnen ze in de praktijk over tal van uiteenlopende eigenschappen beschikken. Ben jij ook benieuwd naar wat deze eigenschappen nu precies zijn? Wil je bijgevolg ook graag kunnen achterhalen waar rekening mee te houden bij het kopen van schroeven? Dan is het zeker de moeite waard om je even te gaan verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Hoe bepaal je de vereiste afmetingen voor je overgaat op schroeven kopen?

Het spreekt voor zich dat je voordat je overgaat tot een schroef kopen rekening moet houden met de vereiste maat waarover ze dient te beschikken. Als vuistregel wordt in de praktijk eigenlijk aangehouden dat de schroeflengte 2,5 keer de dikte moet zijn van het te schroeven materiaal. Is er dus bijvoorbeeld sprake van een plank van 20 mm welke vastgeschroefd dient te worden? Dan zal je kunnen vaststellen dat je bij voorkeur gebruik gaat maken van een schroef die beschikt over een lengte van 50mm. In ieder geval is de vereiste maat dus alvast een eerste belangrijk aandachtspunt.

Welke schroef kopen?

Zoals in de inleiding reeds even aangegeven is het zo dat er ook verschillende soorten schroeven bestaan. Wat dit betreft is een schroef kopen in de praktijk dan ook zeker niet altijd precies hetzelfde, integendeel. We maken op vlak van soorten schroeven dan ook een onderscheid tussen:

  • Platkop schroefkoppen;
  • Cilinderkop schroefkoppen;
  • Bolkop schroefkoppen;
  • Lenskop schroefkoppen;
  • Tellerkop schroefkoppen;

Wist je bovendien dat er voor het uitvoeren van bepaalde taken of karweien zeer specifieke schroeven bestaan? Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een speciale scharnier schroef te kopen wanneer je van plan bent om nieuwe ramen of deuren te bevestigen in je woning. Heel wat mensen maken voor bepaalde karweien gebruik van foutieve schroeven. Het spreekt voor zich dat dit het uiteindelijke resultaat bijzonder sterk negatief kan beïnvloeden. Dat wil je uiteraard voorkomen.

Let ook op de hoeveelheden en prijzen bij schroeven kopen

Ga je een bepaalde schroef kopen? Dan zal je tot slot ook rekening willen houden met bijvoorbeeld de vereiste hoeveelheden. Heel wat mensen kiezen er in de praktijk voor om de benodigde schroeven in verschillende keren en vooral in te kleine hoeveelheden te kopen. Het spreekt voor zich dat dit helemaal niet interessant is. Wanneer je dit doet zal je namelijk op het einde van de rit niet alleen geconfronteerd worden met praktische, maar ook met financiële nadelen. Je zal namelijk meer dan waarschijnlijk niet in staat zijn om de benodigde schroeven aan te kunnen kopen tegen een zo laag mogelijk prijskaartje. In ieder geval, ga jij bijvoorbeeld scharnierschroeven kopen? Dan moet je zeker aandacht besteden aan de informatie die je hierboven op deze pagina aantreft.