Hoe kan je het snelst de afwas doen?

Je eet de laatste hapjes op van je heerlijke avondmaal, nog even natafelen en dan….

De afwas! Iets waar je eigenlijk helemaal geen zin in heb, maar toch moet je het elke dag doen. Het liefste wil je dat iemand anders het voor je doet of je wilt er zo snel mogelijk vanaf zijn. Daarom heeft Easy-Out tips hoe jij het snelste de afwas kan doen, zodat je meer tijd hebt voor andere dingen. Afwas materialen nodig? Om het NOG makkelijker te maken, is de Easy-Cleaning volledig samengesteld voor jou!

Laten we beginnen met de tips!

Gebruik je vaatwasser

Dit is natuurlijk de makkelijkste optie. Zorg ervoor dat de vaatwasser leeg is, zodat alles er meteen in past. Heb je geen vaatwasser? zie dan de onderstaande opties.

Bijhouden

De belangrijkste tip is het bijhouden van de afwas. Moet je bijvoorbeeld nog 3 minuten wachten totdat je eten klaar is? Ruim alvast wat op! Als je zoveel mogelijk tijdens het koken afwast, lijkt het na het eten ook veel minder. 

Weken

Klaar met koken? Zet alvast de pannen in de week met warm water en een beetje zeep. Dit zorgt ervoor dat het schrobben veel gemakkelijker gaat. Het eten moet ook nog af koelen dus hier heb je genoeg tijd voor!

Stapelen

Het is handig om stapels te maken bij het afruimen. Op die manier neemt de vaat zo min mogelijk ruimte in beslag en ben je er wat sneller doorheen. Als je steeds hetzelfde afwast krijg je ook een soort routine. 

Hulp

Vele handen maken licht werk! Dit geldt uiteraard ook voor de afwas. Vraag iemand om hulp. Jij doet de afwas, iemand anders droogt alles. Met zijn tweeën ben je zo klaar!

Al met al ben je met deze tips zo klaar met de afwas! Muziekje op en maak het afwasser voor jezelf ook wat leuker. Uiteindelijk moet het toch gebeuren!