Hoe moet je een kelder waterdicht maken?

Soms kom je ineens tot de ontdekking dat je schimmelvorming in je kelder hebt. Wat je dan moet doen is ervoor zorgen dat vocht geen kans krijgt door middel van je kelder waterdicht maken. Als jouw kelder goed waterdicht is dan kan er geen vocht meer in en kun je dus ook ervoor zorgen dat er geen schimmel meer ontstaat. Het zou heel erg jammer zijn als je de kelder niet kunt gebruiken terwijl er een goede oplossing voor is.

Een droge kelder is belangrijk voor de behandeling

Aangezien een kelder onder het grondpeil zit zal er ook vaak een vochtophoping zijn ontstaan. Als je die niet verhelpt dan blijf je met dezelfde problemen komen te zitten. Het is belangrijk dat je dit probleem dus oplost voordat je gaat beginnen aan de kelder waterdicht maken. Vaak als je langdurig wateroverlast hebt gehad in je kelder dan ontstaat er schimmel en houtrot, als je dat zo laat dan blijf je elke keer opnieuw problemen hebben met nieuwe schimmel ophoping en houtrot.

Wat gebeurt er als jij je kelder waterdicht maakt?

Als jij ervoor gekozen hebt om je kelder waterdicht te laten maken dan wordt er met cement een laag over de muren en vloer heen gelegd zodat er geen vocht meer doorheen kan komen. Doordat er geen vocht meer doorheen kan komen zal er ook geen schimmel meer ontstaan en wordt het ook beter voor je gezondheid. Als er schimmel in de kelder zit kun je er geen gebruik van maken omdat je dan gezondheidsklachten kunt ontwikkelen en dat risico wil je niet lopen.

Welke methodes kun je gebruiken bij je kelder waterdicht maken?

Er is niet een standaardmethode die wordt gebruikt om de kelder waterdicht te maken, het hangt af van wat er moet gebeuren. De ene methode is de andere niet en het kan zijn dat die ene methode ook helemaal niet zo effectief is. Als dat zo is dan wordt er voor een andere methode gekozen die wel effectief is zodat er geen vocht meer in jouw kelder komt te staan.

De kosten van je kelder waterdicht maken

Welke kosten je kunt gaan verwachten dat is verschillend omdat je niet op afstand kunt bepalen welke methode je zult moeten gebruiken. Als je een offerte aanvraagt dan kun je wel een schatting doen van wat je ongeveer kunt gaan verwachten. Je hoeft dan niet bang te zijn voor grote verrassingen en verschillen qua prijs. Je weet waar je aan toe bent en dat is toch ook wel heel erg fijn.

Wat je zelf kunt doen

Uiteraard kun je zelf ook iets doen om ervoor te zorgen dat jouw kelder minder vochtig is. Er zijn producten die je kunt gebruiken om je kelder vochtvrij te maken en houden maar deze producten moet je wel voorzichtig gebruiken. Als je er echt niet zelf uitkomt dan kun je natuurlijk altijd een professional inhuren om te laten bekijken wat voor jouw kelder de beste optie is om hem waterdicht te maken.