Inspiratie opdoen voor de verbouwing

verbouwing

Overweeg je om een verbouwing bij huis te ondernemen? Voordat je begint met verbouwen is het echter belangrijk dat je 100 procent zeker bent over de verbouwing. Je wilt niet dat je er in een later stadium achter komt dat je het toch liever op een andere manier had aangepakt. Er zijn genoeg manier om inspiratie op te doen, maar we geven hier alvast een aantal suggesties.

Tips voor inspiratie bij een verbouwing

Inspiratie doe je op door tijdschriften met interieur trends en tips te lezen en het internet af te speuren. Bekijk hier de tips die wij voor je hebben.

  • Daglicht is een belangrijke factuur. Ga je buitenmuren verbouwen waar de ramen ook bij komen kijken? Vergeet dan niet hoe belangrijk daglicht is. Grote ramen laten veel licht naar binnen komen en geven je interieur een natuurlijke uitstraling.
  • Gebruik je grote ramen? Zorg er dan voor dat je isolatieglas gebruikt, zodat je zo min mogelijk warmte verliest gedurende de winter. Dit bespaart flink op de stookkosten in huis.
  • Verlichting bij de trap. Heb je een leuning die langs de trap loopt? Aan de onderkant van de leuning kun je ledverlichting aanbrengen wat zorgt voor een mooi uitzicht.
  • Denk goed na over de muren. Deze zijn het aanzicht van het interieur en daarom mag er wel wat extra aandacht aan worden besteed. Kies voor het schilderen van de muren, hang je liever behang op of een paar mooie posters en schilderijen. Een andere mogelijkheid is om er een muur tussenuit te halen, zodat je bijvoorbeeld tussen de muur en de keuken een boog hebt waar je direct doorheen lopen. Dit zorgt voor meer openheid in de woning.
  • Ga je een grote verbouwing ondernemen? Verdiep je dan erg goed in de materialen die je nodig hebt. De keuze voor de juiste materialen zorgt voor een duurzame woningen kan een hoop geld besparen. Zo kun je werken met cellenbetonblokken. Deze zijn bijvoorbeeld licht in gewicht, krachtig en makkelijk mee te werken. Bovendien zijn ze relatief veel goedkoper dan veel andere materialen.