Plaatsen van raamdecoratie: waar moet je op letten 

Nieuwe raambekleding kan echt van toegevoegde waarde zijn voor je interieur. Het uitzieken van raamdecoratie van Poweredblinds kan nog een hele opgave zijn. er zijn namelijk veel verschillende soorten en kleuren raamdecoraties. 

Als je dan eindelijk de perfecte raamdecoratie hebt gevonden, zijn er altijd nog dingen waar je rekening mee moet houden. Tijdens het ophangen van de raamdecoraties kijken of de gordijnen bijvoorbeeld recht hangen, Als je dit artikel leest weet je zeker dat je deze fouten niet gaat maken tijdens het ophangen van de raamdecoraties. 

Draai-kiepramen 

Draai-kiepramen zijn ramen die zowel naar binnen open kunnen of naar buiten kunnen draaien. Je moet bij dit soort ramen rekening houden dat niet elk type raamdecoratie bestem dis voor dit type raam. Draai-kiepramen hebben een bepaald soort raamdecoratie nodig. voor  gordijnen of aluminium  jaloezieën kun je beter niet kiezen als je draai-kiepramen hebt. Deze type decoraties zorgen ervoor dat de functie van de draai-kiepraam verlopen gaat. ook hangen deze raamdecoraties voornamelijk in de weg. Een raamdecoratie die wel bestemd is voor dit type raam is  een raamdecoratie met klemsteunen. 

Naar binnen draaiende ramen 

Als je ramen hebt die naar binnen openen in huis, moet je goed opletten waar je de raamdecoratie plaatst. Het is niet verstandig om de raamdecoratie op te hangen aan het kozijn. Als je dit wel doet gaan naar binnen draaiende ramen niet meer open en is de functie van het raam verloren gegaan. Je kun in dit geval kun je er beter voor kiezen de raambekleding te bevestigen op de muur of het plafond.  De functie van naar binnen draaiende ramen wordt hierdoor niet belemmerd.. 

Badkamer 

Als je raamdecoratie wilt ophangen in de badkamer moet op specifieke dingen letten zoals dat ze niet transparant zijn. Als je aan het douche bent of je zit lekker in bad  is privacy wel belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat ze intieme delen van je lichaam zien. Let hierdoor extra op van welke stof je gebruikt . Hout is een materiaal die je beter niet kunt gebruiken in je badkamer