Teakhoeve: de onbetwiste gigant in teak meubels

Vandaag wilde ik je meevoeren in de wondere wereld van het teak. Het is een bijzonder mooi materiaal waarvan de karakteristieken, mits goed behandeld, zeer goed uitkomen. Het wordt al eeuwen gebruikt in de gebieden waar het groeit en de beste kwaliteit vinden we op Java, maar sinds enkele tijd is het in België ook doordrongen dat dit hout het echt waard is. Een echte gigant op het gebied van teak is de Teakhoeve – gezien de naam van deze winkel kán het ook bijna niet anders, natuurlijk.

Onze noorderburen hebben de grootste voorraad teak meubelen

4Weliswaar is de shop gevestigd in Nederland, maar de showroom bevindt zich in Kaatsheuvel, op slechts een stukje rijden voor de meesten van ons. Bovendien kun je ook in de online winkel goed terecht voor het bestellen van teak meubelen. Ikzelf heb onlangs ook via de webshop van de Teakhoeve gewinkeld en deze twee items zijn het geworden waar ik als een blok voor viel.

7

Allereerst heb ik een zogenaamde bearchair aangeschaft, een tweezits stoel om heerlijk in te genieten deze aanstaande lente. Ik heb er al meerdere keren in kunnen zitten en genieten van de zon en geloof me, het zit echt heerlijk. Bij mij staat ‘ie in de voortuin, waar wij enkele uren van de dag goed zonlicht pakken en waar je lekker naar de levendigheid op straat kunt kijken.

3

Binnen heb ik vast een boekenkast aangeschaft, mét ladder, om het nog een beetje meer authentiek te maken. Weliswaar zijn wij niet klaar met de verbouwing, maar een kleine voorsprong mag natuurlijk altijd. Deze boekenkast gaat onze speciale leeskamer sieren, ik kijk er nu al naar uit daar in mijn stoel lekker van een goed boek te kunnen genieten.