In Nederland zijn rolgordijnen al voor een langen tijd de meest verkochte raamdecoratie. Ze bestaan namelijk uit 4 basisonderdelen: de stof, de onderlat, de buis en het mechaniek. Je kan dus zeggen dat een rolgordijn net een gordijn is, maar alleen kan het op een buis gerold worden. In dit artikel zullen wij je meer vertellen over rolgordijnen.

Rolgordijnen zijn eigenlijk gewoon gordijnen die aan een buis wordt gezet. Deze soort gordijnen kun je in elke woonstijl plaatsen en daarnaast is het makkelijk te gebruiken. Verder kun je rolgordijnen in verschillende stoftransparanties vinden, namelijk: transparant, lichtdoorlatend, verduisterend en screen. Wil je op maat gemaakte rolgordijnen? Dan moet je wezen bij kwantum, zij beschikken over alle rolgordijnen die ook nog geschikt zijn voor jouw budget. Ook hebben ze rolgordijnen in verschillende stoffen, kleuren en prints.

Tips om de rolgordijnen op te hangen

Je rolgordijnen kan je op verschillende manier ophangen. Je kan de rolgordijnen bijvoorbeeld bevestigen aan het kozijn, op de muur of aan het plafond, dit hangt namelijk ook af van de gewenste verduistering. Indien je hebt gekozen voor rolgordijnen die lichtdoorlatend zijn, kan je ervoor zorgen dat de gordijn binnen het kozijn valt. Waar je goed op moet letten is dat de gordijn goed valt en dat je het eerst een keer uitrolt voordat je het goed bevestigd. Als het niet goed uitrolt, kan het zo zijn dat de gordijn het handvat van het raam raakt.