Handige tips om je woning toegankelijker te maken

Ben je mindervalide of is één van je huisgenoten bijvoorbeeld minder goed ter been en ben je benieuwd wat je kunt doen om je woning toegankelijker te maken? Als je de toegankelijkheid van je woning wilt verbeteren is er een aantal dingen die je kunt doen. In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips. Ben je benieuwd geworden? Lees dan gauw verder.

Bron: Liftoffertes.be

Een traplift laten installeren

Als je mindervalide bent, is het vaak lastig (en soms zelfs onmogelijk)om je met de trap van de ene verdieping naar de andere verdieping te verplaatsen. In zulke gevallen bied een traplift een uitstekende uitkomst. Met behulp van een traplift kun je op een veilige manier de trap op en af. Bovendien is een traplift gebruiksvriendelijk en voor de meeste mensen eenvoudig zelf te bedienen. Een ander voordeel is dat de traplift relatief eenvoudig te installeren is en dat deze in de meeste gevallen snel geplaatst kan worden.

Overweeg je om een traplift in jouw woning te laten plaatsen? Laat je dan eerst informeren door een specialist.

Houd doorgangen vrij

Om de toegankelijkheid van je huis te bevorderen, is het belangrijk dat er zo min mogelijk obstakels zijn. Probeer er daarom zoveel mogelijk voor te zorgen dat doorgangen vrij zijn. Houd de vloeren opgeruimd en richt de ruimtes in je huis zodanig in dat het mogelijk is om jezelf vrij te bewegen. Pas bijvoorbeeld op met vloerkleden. Een vloerkleed zorgt natuurlijk voor een stukje huiselijkheid en gezelligheid, maar vormt voor mindervaliden al snel een obstakel.

Zorg waar nodig voor houvast

Als mindervalide kun je op sommige momenten behoefte hebben aan wat extra houvast. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van wand- of bedteugels. Op deze manier zorg je voor wat extra veiligheid en verminder je de kans op ongelukken.