Populaire Tafelpoten, de U-poot elegant

Jarenlang is ‘dik & robuust’ de trend geweest. Hierbij zijn een eiken tafelblad van 5 en 6 cm dik in combinatie met robuuste stalen poten van 10×10, 12×12 en zelfs 14×14 cm de meest gewilde combinatie. Nog altijd zijn robuuste eetkamertafels van robuuste eiken bladen en stalen tafelpoten erg populair. Echter is er ook duidelijk een toenemende vraag naar de mooie combinatie van eikenhout en staal, maar dan ‘iets subtieler’. Speciaal voor deze mensen hebben wij de ‘elegant serie’ stalen tafelpoten opgenomen binnen onze (online) collectie. Dit zijn prachtige stalen tafelpoten, 1-op-1 vergelijkbaar met onze robuuste stalen tafelpoten op het gebied van kwaliteit & afwerking, echter in een subtiel formaat (4×10 cm). In een serie blog artikelen vertelt 1 van onze medewerkers u graag wat meer over de tafelpoot die hij of zij het mooist vindt. Ditmaal gaan wij dieper in op de U-poot uit onze elegant serie.

U-poot elegant.

Allereerst de basis info: Onze U poot elegant is 70 cm breed aan de onderzijde en 78 cm breed aan de bovenzijde (montageplaat). Deze poot is vervaardigd uit 10×40 cm kokers, 3 mm dik en met de hand gelast (lasnaden zichtbaar). Uw stalen U tafelpoot is door ervaren metaalbewerkers met zorg en vakmanschap vervaardigd. Deze tafelpoot is vervaardigd warmgewalst (WGW) staal. Dit staal is vrij ruw en wordt met name als constructiestaal voor binnen gebruikt. WGW staal is van zichzelf al redelijk donker van kleur en wordt ook wel eens onbewerkt / onbehandeld en/of zwart staal genoemd. Onze stalen tafelpoten worden met de hand vervaardigd. Naast het zaagwerk gaat de meeste tijd zitten in het mooi – met de hand – lassen van het staal. Onze tafelpoten zijn voorzien van een relatief grove lasnaad, ideaal voor een stoere & robuuste uitstraling van uw metaal tafelpoot! Deze lasnaden zijn ongeveer 3 a 4 mm dik en worden niet bijgewerkt. Daarnaast dient u bij onze stalen tafelpoten altijd rekening te houden met de zichtbaarheid van ‘walsnaden’, dit zijn als het ware ‘lijnen’ die in het staal (en dus ook in uw tafelpoot) voor kunnen komen.

Wat uw wensen ook zijn, altijd een passende tafelpoot metaal bij EIKENvakman.nl. Bekijk direct online collectie, bestel voordelig, eenvoudig & veilig en in het geval van vragen: bel of mail ons even. Wij helpen u graag!