Beton ciré, een trend die je steeds vaker voorbij ziet komen en die ook niet zo snel meer uit het modebeeld zal verdwijnen in de interieurwereld. Deze betonsoort straalt rust en moderniteit uit en is daarom ook een vaak geziene trend binnen veel verschillende sauna’s en wellnessen. Hiernaast is deze trend ook enorm geschikt om je eigen huis binnen te halen en kun je deze rustieke of industriële sfeer zelfs overbrengen in je eigen badkamer en/of keuken. Ook op verschillende ongelijke oppervlakken doet deze betonsoort het erg goed, denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van beton ciré op wastafels of zelfs op verschillende meubelstukken. Hoe leuk zou het zijn om aan een stoere betonnen keukentafel te kunnen eten? Wanneer je deze zou moeten kopen zou je al snel enorm diep in de buidel moeten tasten. Door het zelf te maken, scheelt het je enorm veel in de kosten en haal je er uiteindelijk wellicht meer plezier uit dan het kant en klaar aanschaffen ervan. 

Waarom is deze betonsoort zo’n succes? Het is enorm makkelijk zelf aan te brengen, zelfs wanneer je hier niet de allerbeste kennis voor hebt. Dit maakt zelfs dat het beton zijn charme zal krijgen. Het betonsoort is geweven beton en werkt het erg goed op verschillende materialen. Zo zou je het bijvoorbeeld kunnen aanbrengen op je houten keukenblad of tafel, maar ook op je tegelvloer is het gemakkelijk aan te brengen. Wel raden we aan het beton alleen te gebruiken op gelijke oppervlakken voor het beste resultaat. 

Doordat beton ciré laag voor laag aangebracht kan worden tot het gewenste resultaat, zorgt het ervoor, door deze verschillende onderlagen, dat het meer stevigheid biedt dan een normale betonsoort. Er is minder kans op scheuren of afbrokkelen en het heeft een grotere vochtbestendigheid. De fransen zullen zeggen; ‘béton ciré qualité exceptionnelles’, maar dit is dan ook echt waar! Voor een goedkopere optie betonsoort, zul je uiteindelijk een betere kwaliteit ervaren.