Redenen waarom je voor een gietvloer moet kiezen

De laatste jaren zijn gietvloeren steeds populairder geworden. Mensen verkiezen steeds vaker een gietvloer boven een laminaat- of PVC-vloer. Dat is verrassend, aangezien deze lange tijd de meest populaire vloeren waren. Het is duidelijk dat hier een gedegen verklaring voor is.De voordelen van moderne gietvloeren voor de bewoner zijn talrijk. Wat zijn de voordelen van de aanschaf van een gietvloer? Ontdek hier de unieke voordelen van een gietvloer.

Hoge mate isolatie

Een ander voordeel van gietvloer is de hoge mate van isolatie. Dit omvat thermische isolatie, die voorkomt dat kelders koude temperaturen en vocht uit de omringende grond absorberen. Gietvloer fungeert ook als een geluidsisolator, waardoor huizen stiller zijn. De isolerende eigenschappen ervan strekken zich uit tot insecten, schimmels en meeldauw, die geen van alle gemakkelijk in gietvloer kunnen doordringen door het ontbreken van natuurlijke spleten of kieren tussen de bouwmaterialen. Bovendien zijn gietvloeren prachtig! Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, zo vind je zeker eentje dat bij je interieur en wensen aansluit.

Duurzaam en slijtvast

Gietvloeren hebben een lange levensduur. Een van de belangrijkste voordelen van een gietvloer is de slijtvastheid. Het is bijna moeilijk om krassen op de vloer te maken. De vloer blijft in goede staat, hoeveel kopjes er ook op vallen. Bovendien behouden de kleuren hun schoonheid gedurende lange tijd. Bedenk wel dat de kwaliteit van verschillende vloeren sterk varieert. Daarom moet je jouw vloer altijd bij een gerenommeerde winkelier kopen. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat de vloeren van hoge kwaliteit zijn en goed zijn getest. 

Weinig onderhoud vereist

Als je een vloer wil die eenvoudig te onderhouden is, is een gietvloer de ideale optie. Deze vloeren zijn uiterst onderhoudsvriendelijk en vereisen weinig onderhoud om ze mooi te houden. Stofzuigen en dweilen zou moeten volstaan om alles er mooi uit te laten zien. Je hoeft geen geld uit te geven aan speciale schoonmaakproducten of andere dure artikelen. Daardoor is het een uitstekende keuze voor drukke gezinnen. Bedenk wel dat vuil zich snel verspreidt over een lichte vloer, denk hierbij aan een witte vloer. Je zal snel bevuilde hondenpoten of sporen ontdekken. Als dit je stoort, kan een donkere vloer de voorkeur hebben. Indien je overtuigd bent om een gietvloer te kopen? Kan je voor meer informatie contact opnemen met de gerenommeerde winkelier, Epoxy winkel. Zij zullen je uitleggen wat de voor- en nadelen van deze vloeren zijn en hoe je ze effectief in je interieur kan inpassen. Een eersteklas gietvloer!