Wat voor soort houten vloeren zijn de beste?

Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren, hierdoor kan het moeilijk zijn om er eentje te kiezen. Dit hangt allemaal af van de kleur, de lengte, de breedte, de dikte en de kwaliteit. Ook heb je verschillende soorten planken, namelijk massieve planken en samengestelde planken. Een samengestelde plank is een plank bestaande uit meerdere lagen. Een massieve plank bestaat uit enkel een laag. Wat is er beter? Of is een combinatie ervan ideaal? Je zult hier verder lezen wat je het beste kunt kiezen. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst weten wat het beste bij jou en je woning past.

Een massieve houten vloer

Een vloer van massief hout wordt gemaakt uit één laag. Deze bestaat uit natuurlijk hout. Wanneer je een massieve vloer wilt, kun je kiezen uit vele soorten hout. De meest bekende soort is eikenhout. Dit is niet zomaar zo, eikenhout gaat namelijk wel lang mee. Ook heeft het een hele mooie uitstraling. Er komt niets boven op de schoonheid en puurheid van eikenhout. Houten vloeren van eik zijn ook heel uniek, geen enkele vloer is hetzelfde. Dit komt doordat elke plank een eigen combinatie heeft van sortering van nerven en kleur. Met een bepaalde kleurolie, kun je het hout er nog meer uit laten springen en zal de tekening van het hout meer naar voren komen. 

Een samengestelde houten vloer

Zoals al eerder werd vermeld is een samengestelde plank een plank die bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag hiervan is wel een echte massieve houten laag. Het gaat er hier dus meer om de dikte van de vloer, aangezien de bovenkant een massieve laag is. Samengestelde planken kunnen worden opgeschuurd. Dit is ideaal als je de kleur van de vloer bijvoorbeeld wilt veranderen. Het uiterlijk van samengestelde vloeren zijn hetzelfde als massieve vloeren, alleen zijn ze dus anders opgebouwd. Een samengestelde vloer heeft wel minder last van luchtvochtigheid en temperatuur verschillen, uiteraard door de meerdere lagen. Houten vloeren zijn in elke vorm dus een goede keus om aan te schaffen. Dit kun je doen op  https://www.martijndewitvloeren.nl/