De leukste wijken in Antwerpen om een huis te kopen

Antwerpen

De Belgische stad Antwerpen is een steeds populairdere plaats om in te gaan wonen. Dit is niet zonder reden, want de stad heeft hele gezellige kroegen en fantastische restaurants om te dineren. De vastgoedkantoren hebben het tegenwoordig enorm druk om leuke huizen te vinden in Antwerpen voor woningkopers. Ook beschikt Antwerpen hele leuke wijken om prettig te kunnen wonen. Er zijn genoeg wijken te vinden in Antwerpen waar je heel leuk en heel mooi kunt wonen. Maar wat zijn nu de leukste wijken in Antwerpen om te verblijven? Je leest het in deze blog.

De musea wijk Het Zuid

Eén van de leukste wijken in Antwerpen is Het Zuid. Deze wijk staat bekend om haar grote hoeveelheden musea. Houd je veel van cultuur dan is deze buurt heel geschikt om een woning te zoeken. In het aanbod van van woningen zijn allemaal chique huizen te vinden. Daarnaast zijn er authentieke straten en genoeg leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Dit alles maakt dat je in Het Zuid genoeg kan beleven en je niet hoeft te vervelen. In deze wijk vind je ook exclusief vastgoed in Antwerpen.

‘T Eilandje

Vroeger bevond de wijk ‘t Eilandje in het havengebied, maar de wijk is nu naar een andere locatie verplaatst. Dat maakt dat er veel meer ruimte beschikbaar is gekomen en zodoende op een positief en duurzame manier kan ontwikkelen. Er zijn tegenwoordig in deze wijk meer restaurants te vinden waarbij je een geweldig uitzicht hebt over het water. Vooral in de zomer is het heerlijk genieten, maar ook winters is er veel te doen. Ben je op zoek naar een huis in Antwerpen dan is de wijk ‘t Eilandje zeker het bezoeken waard.

De volksbuurt Sint-Andries

Sint-Andries is een andere leuke wijk om te wonen in Antwerpen. Het wordt ook wel de volksbuurt genoemd en twee straten zijn alom bekend. Dan gaat het om de Nationalestraat en de Kloosterstraat. Je vindt in de Nationalestraat veel winkeltjes, terwijl je bij de Kloosterstraat veel antiek kunt vinden. Heb je interesse om in een wijk te wonen met persoonlijkheid dan is Sint-Andries het bezichtigen meer dan waard.