De verschillende voordelen van bouwplaatsbeveiliging

Jaarlijks ontstaat er op bouwplaatsen voor meer dan 100 miljoen euro aan schade. Dit bedrag bedraagt alleen de directe gevolgen, de indirecte schade is vaak nog groter. Denk hierbij aan vertraging van het project, het verlies van banen etcetera. Daardoor wordt het belang van camera bouwplaats beveiliging steeds groter. Deze vorm van bouwbeveiliging, is snel te regelen en heeft vaak positieve effecten. Het is een investering maar zorgt voor een veilige situatie, vooral op de momenten dat de bouwplaats leeg is. Op deze manier voorkom je risico’s zoals diefstal en vandalisme. 

Bouwplaatsbeveiliging op maat

Als je kiest voor extra beveiliging voor jouw bouwplaats, dan is het een goed idee om dit op maat te laten doen. Er zijn veel verschillende bedrijven zoals Cyclops die zich specialiseren in advies op dit gebied. Bouwlocaties veranderen namelijk voortdurend, zolang het project doorloopt. Hierdoor is het dus belangrijk dat de beveiliging constant up to date blijft. Er zijn namelijk verschillende soorten beveiliging die geïnstalleerd kunnen worden. Zowel de hoeveelheid als het type beveiliging is afhankelijk van de locatie. Zo heeft een vlakke bouwplaats in de openlucht andere beveiliging nodig, dan een bouwvlak midden in de stad.

Meest efficiënte manier van beveiligen

Om jouw bouwplaats zo goed mogelijk te beveiligen zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Inventariseer ten eerste de zwakke plekken van het bouwterrein, zo weet je precies waar extra beveiliging geplaatst kan worden. Zwakke plekken zijn bijvoorbeeld slecht verlichte hoeken, of plekken waar de omheining niet goed sluit. Ten tweede is het een goed idee om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden. Zelfs als je een bedrijf inschakelt voor advies, is het alsnog een goed idee om zelf de mogelijkheden op een rijtje te hebben. Op deze manier kan je jouw terrein het beste beveiligen tegen schade.