Kant en Klaar huis Bouwen?

Wist jij dat je een kant en klaar huis kunt laten bouwen? Ja dat is dus mogelijk, maar het is misschien niet wat je denkt dat het is. Om maar met de deur in huis te vallen, nee het is geen huis die zo met een enorm grote wagen op locatie wordt bezorgt. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over het kant en klare huis, en probeer ik alle belangrijke vragen te beantwoorden.

Verschillende soorten bouw

Voordat de bouw van het huis daadwerkelijk van start kan gaan, moet eerst de grond geprepareerd worden. Dit noemen we ook wel de fundering van het huis, deze zorgt ervoor dat het huis stevig zal staan, en bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Daarna kun je kiezen voor drie soorten bouw.

  • Traditioneel;
  • Prefabricage;
  • Een combinatie van beide;

Ik denk dat de traditionele bouw niet veel uitleg nodig heeft. Dit is het huis opbouwen, steen voor steen. Zoals we dat vroeger altijd deden, het huis wordt op locatie gebouwd. Alle materialen worden naar de bouwgrond gebracht. Omdat je met verschillende weersomstandigheden te maken krijgt, en het puur mensen werkt blijft, mag je wel spreken van een complex proces. Met prefabricage spreken we over een klant en klaar huis, dit noemen ze ook wel prefab bouw. Maar zoals je al zag kun je de traditionele bouw ook combineren met prefab bouw.

Wat is prefab bouw precies

We spreken van prefab bouw wanneer verschillende onderdelen van het huis al in de fabriek worden gemaakt. Onderstaande onderdelen kunnen worden gemaakt in de fabriek.

  • Vloeren;
  • Dakopbouw;
  • Binnenmuren;
  • Buitenmuren;

Wanneer de onderdelen klaar zijn worden ze op locatie afgeleverd, en op de fundering geplaatst. Alle onderdelen van het huis worden nauwkeurig op elkaar afgestemd, zodat er op de bouwplaats geen problemen ontstaan. Met prefab bouw is jouw huis een stuk sneller klaar, omdat je niet te maken hebt met externe factoren, het bouwproces kan veel sneller verlopen. Een kant en klaar huis is dan ook de oplossing voor mensen die snel een nieuw onderkomen nodig hebben.